СК "ЕКСПО СТРАХУВАННЯ" приймає участь у реформуванні ринку медичного страхування

2018-03-20

14 березня 2018 року в м. Києві відбулось засідання круглого столу за темою: "Трансформація системи охорони здоров’я та медичне страхування в умовах впровадження Закону України  "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення", який був організований за сприянням Інституту післядипломної освіти та бізнесу».

Учасниками круглого столу були запрошені: представники Верховної Ради України, Міністерства охорони здоров’я України, медичних клінік та лікувальних закладів, об’єднань страховиків, а також фахівці - експерти з даного питання, представники преси. Наша СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ», в особі Директора Анатолія Іванціва, також приймала активну участь у цьому заході.

У зв’язку із включенням до порядку денного Верховної Ради України питання щодо впровадження обов’язкового медичного страхування в Україні існує нагальна потреба обговорення проблем та можливих наслідків медичної реформи. За ініціативи об’єднань страховиків, фахівців у галузі охорони здоров’я, медичних закладів, громадських організацій з підтримки та лікування хворих на ВІЛ, СНІД, туберкульоз та гепатит, інших зацікавлених осіб обговорювалось велике коло питань щодо проведення медичної реформи, її недоліки та проблеми. Основна дискусія велась навколо наступних питань:

- Медична реформа: проблеми її впровадження та наслідки;

- Чи буде запроваджено на протязі поточного року обов’язкове медичне страхування?

- Добровільне медичне страхування та його перспективи в Україні.

 

Основним модератором цього круглого столу був Яковенко Ігор Валентинович. Ігор Валентинович активно працює над проблематикою реформування галузей соціальної сфери: освіти, медицини, соціальних послуг, зокрема питаннями, пов’язаними із реформуванням фінансового механізму цих галузей. Бере участь як експерт у підготовці проектів законодавчих актів з питань розвитку фінансових ринків. Зараз працює над розробкою механізму та впровадженням системи обов’язкового медичного страхування в Україні. Є консультантом в системі представництва Світового банку в Україні. Він добре обізнаний з проблемними питаннями страхового бізнесу. В свій час він був Головою Комітету у справах нагляду за страховою діяльністю, а зараз є Президентом асоціації «Страховий бізнес». Як людина добре обізнана з усіма цими питаннями, закликав учасників щодо більш активного впровадження виважених реформ, направлених на покращення медичної галузі та важливій ролі страховиків у цій реформі.

Засідання розпочалося виступом одного із авторів законопроекту ?-4981 «Про загальнообов’язкове соціальне медичне страхування в Україні», народним депутатом А.Шипко. Співавторами цього законопроекту є народні депутати Верховної Ради: Л.Денисова, Б.Розенблат, І.Єфремов та М.Поляков. Цей Закон, у випадку його прийняття, визначає правові та економічні принципи, а також фінансові механізми здійснення обов’язкового медичного страхування в Україні

Директор СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» А.Іванців також виступив перед учасниками з пропозиціями щодо внесення певних змін та правок до вищезазначеного законопроекту та поділився великим досвідом щодо організації на практиці надання страхових послуг з добровільного медичного страхування та сучасного стану добровільного медичного страхування в Україні.

Учасники зголосились підтримати в цілому цей законопроект та створити робочу групу щодо напрацювань певних змін до окремих норм та положень. Всі зауваження та правки які були висловлені учасниками круглого столу будуть опрацьовані, що дасть можливість значно покращити якість і цього майбутнього Закону, і якість медичних послуг громадянам України в сучасних умовах.